Nieuwsbrief


November 2023:

Beste leden, ouders/verzorgers, scheidsrechters en trainers,

Het seizoen is volop aan de gang! Nog maar een aantal wedstrijden en de eerste seizoenshelft is alweer voorbij. We willen jullie dan ook graag via deze nieuwsbrief op de hoogte brengen van wat nieuws, weetjes en een aantal andere praktische zaken.

Bestuur en commissies
We zijn momenteel druk bezig met het opnieuw invullen van commissie- en bestuursfuncties.
Vacant zijn de volgende functies:
o Wedstrijd secretariaat;
o Secretaris;
o Trainer gezocht voor Dames 4 op maandagavond van 20.30u-22.00u Schuttersveld;
o Trainer gezocht voor Dames 1 op donderdagavond van 1930u-21.00u Duinterpen.

Inmiddels heeft Ria Damstra het bestuur verlaten en richt zij zich dit seizoen op het geven van trainingen aan de CMV jeugd. Simone D’Heer heeft zich gemeld als bestuurslid en wil het voorzitterschap op zich nemen. Daarnaast neemt Simone het begeleiden en coördineren van de scheidsrechters op zich.

Foto digitale spelerspas
Graag ontvangen wij van alle competitie spelende leden een nieuwe foto voor de spelerspas richting de NeVoBo. Deze foto’s mogen gemaild worden naar: ledenstanfries@gmail.com

Contributie eerste seizoenshelft
De contributie facturen zijn half november de deur uit gegaan. In de Algemene Ledenvergadering van afgelopen voorjaar is er besloten dat er een contributieverhoging van €5,- per lid zal worden ingevoerd voor seizoen 2023-2024.

RaboClubSupport
Er is een cheque uitgereikt met een mooi bedrag van €442,97 namens RaboClubSupport. Allemaal
bedankt voor stemmen en het delen van de actie!

Set Up Súdwest Fryslân
Momenteel is er een samenwerking in de regio gaande onder de naam: Set Up Súdwest Fryslân. Het plan van aanpak is ingediend en hopelijk krijgen we binnenkort definitief goedkeuring van NeVoBo. Wij zijn hierover al een geruime tijd in gesprek met Covos, SVW, Top en Twel en VC Sneek. Deze samenwerking heeft het doel om het volleybal sterker te maken in de regio. Voorgesteld is om op vier
terreinen de samenwerking te zoeken, namelijk: bestuurlijk, commercieel, technisch en organisatorisch. Er zal eerst een samenwerking op technisch vlak plaatsvinden. De verenigingen zullen ondersteund worden in het opstellen en uitvoeren van het technisch beleid en dan eerst met name gericht op de jeugd. Erik Reitsma, trainer van Dames 1 VC Sneek, zal ondersteuning hier bieden in de
vorm van het geven van een clinic voor trainers. Het zogenaamde “train de trainer” programma zal worden opgezet en is bestemd voor alle trainers. Hierover later meer. Het organiseren van een regionaal beachvolleybaltoernooi staat ook op de planning.

Nieuwe ballen
Er zijn nieuwe ballen aangeschaft voor het geld dat is opgehaald van de broodactie die afgelopen april
zijn verkocht door de leden. Bedankt voor jullie inzet!

Scheidsrechterclinic
Dames 2, dames 3, dames 4 en de A-jeugd hebben op zondag 19 november een scheidsrechterclinic
gevolgd en dit onder leiding van Koos Nederhoed (zie foto op pagina 1 en scan de QR-code voor het
artikel in GrootSneek). Mocht je geïnteresseerd zijn in het fluiten van wedstrijden voor Stanfries dan
kan er een cursus en clinic worden aangeboden, geef je dan op via: infostanfries@gmail.com
Nieuws uit het veld
Benieuwd hoe het onze teams vergaat dit seizoen? Hieronder vind je een berichtje ingestuurd door de
teams/jeugdcommissie.

Dames 1
De eerste helft van het seizoen zit er alweer bijna op. We hebben een vliegende start gemaakt. Afgelopen weekend stond er een spannende wedstrijd op het programma tegen VC Sneek dames 5. Deze wedstrijd hebben wij met 3-1 gewonnen, waardoor we de tweede plek hebben veroverd en nog 2 punten verwijderd zijn van de nummer 1. De vierde set waren we wat afgeleid omdat de luiers, speentjes en knuffels ons om de oren vlogen. Het was namelijk de laatste wedstrijd van onze lieve Antje. Voor dit
seizoen nemen we afscheid van haar, want in mei verwacht zij een baby. We gaan ons uiterste best doen om te promoveren, want de overwinningen en feestjes smaken naar meer. 
Tot snel in de Utherne.


Dames 2
Heyhoi lezers van de nieuwsbrief! Dames 2 hier!
Dit seizoen spelen wij weer met een heel nieuw team. Aan het begin moesten we even wennen aan elkaar, maar we zitten er lekker in! We spelen in de 1e klasse en staan in de top 5! Komen jullie ons binnenkort ook aanmoedigen om in de top 5 te blijven?! We kunnen alle support gebruiken! Tot dan!
Liefs, dames 2

Dames 3
Doordat wij vorig jaar kampioen zijn geworden, mogen wij dit jaar in de 2e klasse volleyballen. Dit is een leuke uitdaging voor ons team. We staan op dit moment op de 9e plek, maar we zijn erg gemotiveerd en hopen op een leuke tweede helft van het seizoen!

Dames 4
Dames 4 is afgelopen september ontstaan vanuit een groep vrouwen die in een ander team zaten, jaren terug in de jeugd hebben gespeeld of zelfs helemaal nog nooit hebben gevolleybald. Met zo’n nieuwe en gevarieerde groep is het nog erg wennen en op elkaar inspelen. In de 3e klasse is de tegenstand dan ook nog best pittig, waardoor we onderaan in de pool staan. Wel is er constante groei te zien en worden we steeds beter en hebben we als doel om sets te pakken en het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken.

Recreanten
Maandagavond is de avond in de Utherne voor de recreanten van Stânfries. Van 20.00 tot 21.30 spelen we met een groep enthousiaste dames en heren een leuk en fanatiek partijtje volleybal. Na afloop drinken we even een biertje of frisje en praten we even na. Op dit moment zijn we met 11 leden. Niet iedereen is er elke keer bij en dus zijn nieuwe leden van harte welkom!
Kom eens vrijblijvend langs en ervaar hoe leuk het is om weer te volleyballen.

A-team
Als trotse aanvoerster kan ik vertellen dat we bovenaan staan in de hoofdklasse. Met mooie wedstrijden tot gevolg. Iedereen heeft er plezier in en dat komt ook door de trainers! Op naar de hoofdklasse!

C-team
Dit seizoen zijn 6 enthousiaste meiden begonnen in het C-team. Lise en Mirjam zijn de trainsters en Fardau is coach bij thuiswedstrijden. Ze spelen in de 4x4 competitie. Er zijn al wat uit- en thuiswedstrijden gespeeld. Rixt Krol: ‘Het is super leuk in het team. Naar de wedstrijden gaan we ook met veel zin naar toe. Het is wel jammer dat we hele sterke tegenstanders hebben waardoor we minder
snel een punt hebben. Bij de trainingen leren we veel. Ook handige dingen voor de wedstrijd. We zijn een super goed team met z’n allen. Ik vind volleybal heel leuk!’.

CMV
De jeugd heeft de toekomst! En daar zijn Ria en Nelly lekker mee bezig. De groep is inmiddels gegroeid
naar 9 kinderen. Er is 1 team dat wedstrijden speelt op niveau 3. Na de kerstvakantie zal er een 2e team
starten met wedstrijden. Op 19 december wordt er een ouder-kind training gegeven. Ouders krijgen
dan de spelregels van de niveaus uitgelegd en kunnen gezellig meetrainen.

Bedankt voor het lezen en we hopen jullie snel te zien in de Utherne!
Sportieve groet, het bestuur

Juni 2022:

Beste leden en ouders van onze leden,

Het seizoen zit erop!
Gelukkig hebben we nog een mooi half jaar achter de rug waarin we nog fanatiek
hebben kunnen spelen en trainen. Eindelijk na zoveel corona ellende!! En wat voelt
het goed om weer wat ‘gewoon’ met elkaar om te kunnen gaan.

Als bestuur en commissies zijn we uiteraard al weer druk bezig geweest met het nieuwe seizoen. Deze week komen de teams op de site en ook het nieuwe trainingsschema voor seizoen 2022-2023. Zoals het nu staat gaan we het nieuwe seizoen in met 2 CMV teams, 2 jeugdteams ,3 damesteams en een recreatie team.

Afsluiting seizoen 2021-2022
Als afsluiting van dit seizoen is de activiteiten commissie met alle AB-jeugdleden een dagje naar Ameland geweest. En wat hebben ze een superleuke dag gehad. Het was druk op de boot maar het weer was prachtig en de activiteiten geslaagd!. Al met al een TOP dag. Voor de senioren hadden ze een pub quiz bedacht. Helaas kon deze niet doorgaan vanwege te weinig opkomst. Jammer maar voor het nieuwe seizoen staan er al weer nieuwe activiteiten op de planning. De CMV heeft ook het seizoen afgesloten en zijn naar de bowlingbaan geweest. Uiteraard met een patatje en wat drinken erbij.

Nieuwe bestuursleden
Naar aanleiding van onze dringende oproep met een brandbrief en ook genoemd tijdens de ALV komt er nieuw bloed in het bestuur! We kunnen jullie melden dat onderstaande dames enthousiast zijn en er zin in hebben om de volgende functies in te gaan invullen.
Tsjollie Hollenberg - Penningmeester
Mandy Graafsma - Promotie
Ria Damstra - Jeugdzaken
We zijn nog op zoek naar een voorzitter en iemand voor het secretariaat.

Werving jeugdleden
In de staart van dit seizoen gaan we ook nog even actief bezig op de scholen. Er worden nog trainingen georganiseerd in samenwerking met Janice om toch nog weer het leuke volleybalspelletje onder de aandacht te brengen bij de jongste jeugd. Het zou fijn zijn om in het nieuwe seizoen nog weer wat nieuwe CMV leden te kunnen verwelkomen.

Site
Onze site is wederom vernieuwd en aangevuld met de nodige informatie. Neem eens een kijkje op onze site en als er nog iemand een idee of aanvulling heeft dan horen wij dit graag.

Start nieuwe seizoen
De nieuwe teams, trainers en trainingstijden zijn bekend. Rest nog de informatie over wanneer we weer gaan starten.
Senioren en jeugdteams : Maandag 29 augustus (indien eerder gewenst graag even aangeven)
CMV : Dinsdag 5 september
Recreanten : Maandag 3 oktober

KICK OFF: VRIJDAGAVOND 9 september. Een heerlijk begin in de vorm van een mixtoernooi welke we met alle senioren, recreanten en jeugdleden willen doen. (Voor de CMV wordt een andere start activiteit georganiseerd) Zet deze datum dus vast in je agenda. Hierover volgt later meer informatie.

Voor nu willen wij iedereen een hele fijne vakantie toewensen en let goed op jezelf
en je omgeving zodat we gezond en wel het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Mocht er nog een vraag zijn mail gerust naar infostanfries@gmail.com
Wij waarderen het als u meedenkt!

Sportieve groet
Volleybalvereniging Stânfries
Bestuur

 

November 2021:


Beste leden en ouders van onze leden,

In deze nieuwsbrief informeren wij iedereen over de nieuwe maatregelen

bepaald door de overheid ter bestrijding van het Corona virus. Dit heeft

namelijk nogal wat gevolgen voor de vereniging.


Naar aanleiding van de toenemende besmettingen heeft de overheid met ingang van

6 november nieuwe maatregelen getroffen voor de horeca, evenementen en de

sportbranche. Ook voor onze binnensport zijn er maatregelen gekomen. Wij moeten

als vereniging iedereen die de sportzaal binnenkomt controleren of ze in het bezit zijn

van een geldige QR code coronatoegangsbewijs. Iedereen zal begrijpen dat wij hier

niet blij mee zijn en dat dit geen leuke taak is, maar we zullen wel de maatregelen

moeten uitvoeren. Wij rekenen erop dat iedereen van de vereniging en publiek zo

‘positief’ mogelijk meewerkt. Hoe sneller we de besmettingen weer onder controle

hebben hoe sneller we van deze maatregelen af zijn!


Dus let op: kun je geen geldig coronatoegangsbewijs overhandigen dan zijn wij

genoodzaakt je te weigeren bij wedstrijden. Heb je geen geldige QR code dan kun je

je vooraf laten testen. Deze zal dan uiteraard negatief moeten zijn. Bij klachten blijf je

thuis en laat je je testen.


Speelsters tot 18 jaar worden niet gecheckt.

Trainers en coaches worden niet gecheckt (beroepshalve aanwezig).

Publiek wordt gecontroleerd vanaf 13 jaar.

In de kantine is de sporthalbeheerder verantwoordelijk.


Sportieve groet

Volleybalvereniging Stânfries

Bestuur

Augustus 2021:


Beste leden en ouders van onze leden, 

Nog even de laatste vakantiedagen en dan beginnen de scholen weer en is voor velen de vakantie weer voorbij. Na de schoolvakantie starten wij ook weer met de trainingen! Heerlijk om dat weer te kunnen zeggen na een jaar met weinig training en veel onzekerheid over hoe het zou komen met onze sportactiviteiten en gezondheid. 

Nieuw damesteam 

Al geruime tijd zijn wij bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De jeugdteams zijn samengesteld, trainers zijn benaderd en nieuwe speelsters aangetrokken. En hoe leuk is het dat we dit seizoen met een compleet nieuw extra damesteam starten! Het nieuwe seizoen gaan we nu dus in met 3 damesteams en 3 jeugdteams en hopelijk 2 of 3 circulatieteams. Helaas is het (nog) niet gelukt om voor elk team een trainer te vinden. Elk jaar wordt het lastiger om dit in te vullen. 

Aanvang trainingen 

Het nieuwe trainingsschema komt deze week op de site en de wedstrijden zijn inmiddels ingepland. Aanvang trainingen: - Jeugd- en senioren teams 23 augustus - Circulatie 31 augustus - Senioren training maandag 4 oktober 

Nieuwe site 

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan een nieuwe site. De oude site was nodig vernieuwing toe maar dit blijkt een lastig klusje te zijn. Mandy Graafsma heeft zich er in verdiept en heeft een nieuwe opzet gemaakt. Overzichtelijker en beter toegankelijk dan de huidige site. Zodra de nieuwe site compleet is gaan we deze lanceren. 

Vacatures 

Om de vereniging goed draaiende te houden zijn we dringend op zoek naar: - Een vervanger voor Erna Frankena sponsorcommissie. Erna stopt namelijk met volleyballen. - Aanvulling TC senioren. Susanne Dijkstra doet het nu namelijk alleen. Voor meer informatie kun je altijd even contact opnemen met bovengenoemde personen. 

Activiteiten 

Om het seizoen dit jaar af te trappen volgt er zeer binnenkort een leuke activiteit. Het jeugdkamp is helaas nog niet mogelijk. Wellicht kunnen we aan het einde van het seizoen dit alsnog realiseren. 

Sponsoren 

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe sponsoren. De verenigingskas kan wel een extraatje gebruiken. Dus weet u een sponsor of wilt u de vereniging sponseren? Heel graag! En zoals eerder gezegd: inbreng wordt beloond সহ঺঻! 

Circulatie 

31 augustus start de training voor de circulatiejeugd. Op dit moment zijn er niet genoeg leden om leuke teams te realiseren maar wij zijn als vereniging hard bezig om nieuwe leden te werven. Aan het einde van het vorige seizoen zijn er erg leuke trainingen georganiseerd op de scholen en dit zullen wij zeker gaan herhalen. Naar aanleiding van deze trainingen hebben zich inmiddels een aantal nieuwe circulatieleden aangemeld. 

Voor zover de opstart informatie van de vereniging. Wij rekenen op ieders positieve inzet het komende seizoen en laten we er met z’n allen een heel leuk en sportief jaar van maken. 

Mocht er nog een vraag zijn mail gerust naar info@stanfries.nl 

Sportieve groet, Bestuur Stânfries 

Map
Instagram